Koorlid onder de loep – Nelleke van Erk

Hoe en wanneer ben je bij Canticum terecht gekomen? 

Het begon allemaal met de vraag van één van de koorleden van Canticum. Ik gaf aan op zoek te zijn naar een ander koor.. waarop zij zei:  “Kom eens bij ons kijken!”. Toen ik vroeg wie ‘ons’ is, hoorde ik haar praten over Canticum Amicorum: een koor op niveau. Veel zelfstudie en onder leiding van Patrick van der Linden. Ikzelf zat ondertussen in mijzelf te mijmeren: koor op niveau, zelfstudie en zei ze nu vacature bij de alt? Ik heb altijd sopraan gezongen… dat wordt natuurlijk niks. Dat zei ik dan ook tegen haar. Degene waar ik mee praatte kan echter heel overtuigend zijn en zei gewoon “Kom een keer geheel vrijblijvend de sfeer proeven.” Afin… ik ben voor het eerst komen kijken op een vroege zaterdagochtend. Canticum was aan het repeteren voor het lunchpauzeconcert die week erna op zaterdag 14 oktober 2017.

Wat spreekt je aan in het koor?

De muziek zowel qua repertoire als de muzikale uitdaging. Als je wilt kun je in je muzikaliteit groeien.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Dan houd ik me bezig als BSO-leidster met kinderen van 4 tot 12 jaar! Elke dag is anders.

Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd?

Dat is iets te sterk uitgedrukt maar het is zeker zo dat muziek leeft in je. Je neuriet altijd wel wat voor je uit of gebruikt de muziek als uitlaatklep voor je emoties. Muziek drukt uit waar je soms geen woorden aan kan geven.

Wat is je in de jaren dat je lid bent bijgebleven?

De eerste repetitie met een heus orkest! Wow… wat was dat een happening!