Overheerlijke High tea met muziek

Zaterdagmiddag 1 juli 2017 was ik aanwezig bij mijn allereerste ‘High tea mét muziek’! Kamerkoor Canticum Amicorum zou onder leiding van Patrick van der Linden voor zowel de hapjes als de muzikale omlijsting zorgen. Ik had dit nog niet eerder meegemaakt, dus ik was heel benieuwd wat deze middag zou brengen. Om maar met de deur in huis te vallen: het was geweldig! Ik heb van 15.00 tot 17.00 uur genoten van een afwisselend programma met diverse koorwerken en een overheerlijke High tea. De prijs van slechts €5,00 was het meer dan waard. Ik zie absoluut terug op een buitengewoon geslaagde middag.

Professioneel

De koorleden hadden de ruimte gezellig aangekleed en het zat mooi vol. Wie naar Canticum gaat, weet dat een uitvoering altijd professioneel wordt aangepakt – en dat bleek ook deze middag weer. De vele versnaperingen waren van een uitstekende kwaliteit en diversiteit en het enthousiasme van de koorleden werkte aanstekelijk op de gezellige sfeer die er heerste bij de aanwezigen. Ik had dit niet graag willen missen!
Het programma was afwisselend: dan weer een muziekstuk (van onder meer Rachmaninov, Brahms en Passereau), dan weer het nuttigen van heerlijke snoeperijen. Het leuke was dat de muziek bij de hapjes uitgezocht was. Zo paste de mooie ‘Vocalise’ perfect in het ‘Zoet vervolg’ en was het voor ons als publiek niet moeilijk om ‘Liefdevol (te) snoepen’ met ‘If ye love me’ van Thomas Tallis. Het koor had er werkelijk alles aan gedaan om een en ander tot een succes te maken. Niemand kwam te kort! Ook in dit opzicht was het professioneel te noemen.

Financiële ondersteuning.

Ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam bleek deze High tea te kunnen waarderen: in het kader van de ‘Maatschappelijke Agenda’ is deze activiteit beloond met een financiële ondersteuning. Dit meldde voorzitter Johan van Buuren aan het eind van de High tea. Wat mij betreft een terechte keus van de gemeente! Bij de belangstellenden waren ook een wethouder en vier raadsleden aanwezig. Een dergelijk smakelijk initiatief vraagt werkelijk om een vervolg. Ik ben er zeker bij als er weer hapjes en mooie muziek op tafel verschijnen!

Jan de Vos