Velen genieten van uniek kerstconcert in Grote Kerk – Sliedrecht24

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de afgelopen maanden hebben vocaal ensemble Marcantus en kamerkoor Canticum Amicorum samengewerkt aan een project met als titel ‘Verbinding met Bach’. Door deze samenwerking was het zaterdagavond 16 december 2017 mogelijk om twee cantates van J.S. Bach te laten horen, alsook enkele zelden uitgevoerde, dubbelkorige werken.

Kamerkoor Canticum Amicorum. Het was een bijzonder luisterrijk concert, waar de goed bezette Grote Kerk intens van heeft genoten! De avond werd beëindigd met een ovatie van het publiek. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Kamerkoor Canticum Amicorum stond onder leiding van Patrick van der Linden, vocaal ensemble Marcantus stond onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse. Verder werkten mee het orkest ‘Ars Musica’ en organist Gerben Budding.
Programma
De cantates van J.S. Bach, die centraal stonden, waren de adventscantate ‘Schwingt freudig euch empor’ (BWV 36) en de cantate ‘Ärgre dich, o Seele, nicht’ (BWV 186a). Hiernaast klonk het ‘Ehre sei Gott in der Höhe’ van Felix Mendelssohn Bartholdy, het ‘Magnificat’ van Giovanni Gabrieli en het ‘I will magnify Thee’ van Georg Frederic Händel.