Studiemorgen bij Canticum

’s Morgens vroeg (ja, zaterdagmorgen om half 10 is best vroeg ) repeteren voor ons jubileumconcert in mei.

Dan gaat het inzingen best apart van start: een ‘brrr’ over een octaaf om alles lekker los te trillen, alle ledematen en zintuigen zingend benoemen om een bewust te worden van een goede houding, puls in je lichaam voelen door after the beat te klappen en allerlei rare geluiden te maken door zeer veel gebruik te maken van je middenrif. Daarna uiteraard nog mooie klinkers maken. En dat allemaal onder leiding van onze virtuoze dirigent Patrick!

Het inzingen is al een belevenis op zich. Ook kom je best leuke dingen te weten over hoe tenoren en sopranen het liefste inzingen…….tja, dat laat ik hier maar even achterwege.

 

We beginnen met Gloria van Vivaldi, bekende kost voor menigeen. Heerlijk zingen, om daarna je tanden in Mozart te zetten. Wat zingen we veel tekst en ook vele hoge noten!

Goed intoneren dus!

Dan het feeststuk: Magnificat van Bach. 5 stemmig, wat een muziek! Het enthousiasme spat eraf.

 

Lunchpauze. Onderwijl druppelen de eerste bezoekers binnen voor het lunchpauze concert wat we aansluitend geven in de gereformeerde kerk in Hardinxveld.

Fijn dat de kerk zo vol loopt! Patrick geeft uitleg over een dubbelfuga, wij laten het zo goed mogelijk horen. Bij de vespers van Mozart laat een sopraan even haar solocapaciteit horen, genieten. Maar ook bij Bach mogen 5 mensen hun stem laten klinken, dit om de transparantie van de muziek te laten horen.

Na afloop vele mooie reacties van luisteraars. Kortom: zet 28 mei in uw agenda!

Want ons jubileumconcert wordt een feest!!

 

 

Een koorlid.