Skip to main content

Over Canticum Amicorum

Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers. Het streeft naar een hoog muzikaal niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Zo is het mogelijk om mooie programma’s te brengen op een manier die recht doet aan de muziek. Op concerten wordt samengewerkt met professionele musici.

In 2001 is het kamerkoor opgericht en sindsdien staat het onder artistieke leiding van Patrick van der Linden. Onder zijn vakbekwame leiding wordt twee keer per drie weken op donderdagavond intensief gestudeerd op het repertoire. Een belangrijk deel van de repetities bestaat uit stemvorming en koorscholing. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek van middeleeuws tot hedendaags.

Word lid

Kom een keer een avond sfeer proeven en meezingen! Je bent van harte welkom op de repetities. Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in het gebouw van de Schaapskooi, Rembrandtstraat 27A, Hardinxveld-Giessendam. Als je na twee repetities besluit dat je lid zou willen worden, kun je een afspraak maken om auditie te doen.

Patrick van der Linden

Patrick van der Linden is een bevlogen dirigent en muziektheoreticus die inspireert tot samen muziek maken. Hij studeerde koordirectie, orkestdirectie en muziektheorie aan diverse conservatoria.

Projecten

Ieder jaar staat er een groot project en meerdere kleine projecten op het programma. Vaak is er bij één of meerdere partijen ruimte voor projectleden. Bij interesse in een bepaald project is het altijd mogelijk om een keer vrijblijvend een repetitie mee te maken, waarna een auditie voor projectlidmaatschap kan worden afgesproken.

Lessen op basisscholen

Met een aantal zangers van kamerkoor Canticum Amicorum bieden we basisscholen een educatieve groepsles aan voor de groepen 6 t/m 8 van ongeveer 1 uur, gericht op het werk van Johann Sebastian Bach. In deze les wordt op een speelse en ludieke wijze door Bach en zijn zoon Wilhelm of dochter Elizabeth een fuga uitgelegd, gespeeld en ook met de kinderen gezongen. Zodoende komen de kinderen in aanraking met klassieke muziek en met name barokmuziek. We willen hiermee het inzicht in en de passie voor barokmuziek al op jonge leeftijd laten ontstaan.